Europese register voor auto-inflammatoire ziekten (EuroFever)

Bij auto-inflammatoire ziekten is het afweersysteem te sterk afgesteld waardoor er ontstekingen in het lichaam ontstaan zonder dat er sprake is van een infectie. Ten gevolge van ontsteking kan AA-amyloïdose ontstaan, dat is de ophoping van een ontstekingseiwit in het lichaam. Omdat auto-inflammatoire ziekten zeldzaam zijn is er relatief weinig bekend over o.a. de ziekteverschijnselen, reactie op behandeling en complicaties van deze ziekten, zoals AA-amyloïdose.

Doel onderzoek

Het doel van dit register is om informatie te vergaren over de klinische verschijnselen, reactie op behandeling en uitkomsten van auto-inflammatoire ziekten.

Opzet onderzoek

Gegevens van patiënten met auto-inflammatoire ziekten zullen worden verzameld via een beveiligde website, beheerd door de Pediatric Rheumatology International Trials Organization, een non-profit onderzoeksnetwerk, gevestigd in Genua, Italië. Met de verzamelde gegevens kunnen verschillende onderzoeksvragen worden beantwoord.

Deelname

Deze studie is open voor deelname. Een voorwaarde voor deelname aan dit register/ deze studie is dat er bij u sprake is van een auto-inflammatoire ziekte.

Resultaten

Er zijn reeds verschillende onderzoeken gepubliceerd waarvoor gebruik is gemaakt van gegevens uit het Eurofever-register.

Aanmelden en meer informatie

UMCG, Dr. H.L.A. Nienhuis, internist-immunoloog: tel. 050 361 34 00 (secretariaat)